Det har aldrig været lettere, at komme i gang med at udleje sin egen bolig, end det er i dag. Før i tiden var det noget der krævede at man studerede alting helt i bund, tog nogle enorme chancer, og brugte oceaner af tid på papirarbejde og andet. Nu om dage er der services, der nærmest lader én udleje sin bolig, med et tryk på en knap. Det er en ganske naturlig udvikling: der har altid været gode penge at tjene på udlejning af boliger. Hvis nogen lancerer en service, der gør det nemt for helt almindelige danskere at udleje deres bolig, så er det selvfølgeligt en service de kan tjene gode penge på at udbyde. Markedskræfterne sørgede altså for, at det lukrative udlejningsmarked udviklede sig til noget, som Hr. og Fru Danmark kunne kaste sig ud i, uden den store hovedpine.
Det er selvfølgeligt en positiv udvikling, og et tegn på, at den teknologiske udvikling bringer gode ting med sig. Det er dog samtidig vigtigt at man er opmærksom på, at man stadig påtager sig et rimeligt stort ansvar, når man kaster sig ud i at være udlejer af en privat bolig. Den danske lovgivning er nemlig designet på en måde, der beskytter lejere rigtigt godt. Hvis man ikke er opmærksom på alle de juridiske krav man er nødt til at opfylde som udlejer, så kan man godt komme til at skyde sig selv i foden. Langt hen ad vejen, så prøver de forskellige services selvfølgeligt at holde dig i hånden, og sikre at alting foregår efter bogen. Det er dog ikke dem alle sammen, der formår at udpege alle de faldgruber der kan ske at være, når man beslutter sig for at udleje sin lejlighed.
En af de mest almindelige boligtyper som folk beslutter sig for at udleje er ejerlejligheder. Når man ejer en lejlighed, så har man begrænset med faste udgifter til den. Det betyder at stort set hele det beløb, man får indhentet i husleje, kan tælle som et overskud. Det er derfor fristende for folk med ejerlejligheder at starte op som udlejere, så de kan tjene penge måned efter måned. Denne drøm om en nærmest passiv indtægt kan dog hurtigt blive til et mareridt, hvis man ikke overholder den gældende lovgivning.
En af de ting, som mange udlejere overser, er kravet omkring energimærke til ejerlejlighed. For at kunne udleje din ejerlejlighed på lovlig vis, skal du altså sikre dig, at der er blevet udfærdiget en energirapport og at lejligheden har fået det dertilhørende energimærke. Formålet med energimærket er at give den, deller dem, der lejer din lejlighed, et overblik over, hvor meget energi den forbruger. Rapporten indeholder samtidig en række forbedringsforslag som du kan overveje at implementere, for at gøre din ejerlejlighed mere attraktiv overfor lejere.