Når man tager ud i butikkerne for at lede efter noget nyt tøj, så er der selvfølgeligt flere forskellige faktorer, man har med i sine overvejelser. Fr mange er pris eksempelvis en vigtig faktor. Alt efter hvor mange penge man har at gøre med, så har man et vist budget til rådighed, for sine køb af tøj. Dette budget har typisk betydning for hvilke butikker man vælger at bevæge sig ind i. Der er nemlig ikke noget mere frustrerende end at forelske sig i et stykke tøj, og så opdage, at man ikke har råd til det. Alt for mange der har stået i sådan en situation er endt med at ignorere budgettet, så de kan købe den fantastiske kjole eller taske, som de ikke kan få øjnene fra. Det sikreste er altså ofte, at begrænse sig til de butikker, som sælger tøj i ens prisleje.

Prisen er dog kun én faktor. Den næste faktor er typisk det visuelle. Tøj skal selvfølgeligt være praktisk, men hvem sælger reelt upraktisk tøj nu om dage? Uanset hvilken trøje du køber, så vil den sandsynligvis dække alle de praktiske behov du har for en trøje. Det er derfor tøjets udseende der er afgørende. Så vi lader vores øjne søge alle mulighederne igennem, og vælger de stykker tøj, der tiltaler os mest.

Den tredje faktor er typisk pasformen. Noget tøj kan sagtens se fantastisk ud, når det hænger på en bøjle. Det er ingen garanti for, at det også ser godt ud, når du tager det på. Det er altså med god grund, at stort set alle tøjbutikker har et prøverum. Det giver samtidig en mulighed for at mærke, hvordan det føles at have tøjet på. Det er nemlig også en del af pasformen: hvor høj komforten er.

Traditionelt set har disse faktorer været dem, der lagde grundlaget for vores beslutning. Hvis tøjet havde en overskuelig pris, var flot at se på, og sad godt, så købte vi det. Nu om dage er der dog en ny faktor, som vi alle bør tage højde for: bæredygtigheden. Ikke alt tøj er produceret på en bæredygtig måde, og det er et problem. Vi er nødt til at værne om vores planet og klima, og det betyder at vi bør være kræsne med, hvad vi køber.

Hvis du gerne vil vælge en bæredygtig t-shirt når du er ude at shoppe, så hold øje med, hvilke materialer den er lavet af. Mange t-shirts er lavet af bomuld, og det er en god ting! Bomuld er nemlig et naturmateriale, som kan gro på bæredygtig vis. Er din t-shirt derimod lavet af syntetiske materialer, så er der ofte brugt olie- eller olie-lignende produkter i produktionen. Disse materialer er ikke bæredygtige, og vi vil løbe tør for dem, på et eller andet tidspunkt.