-8 C
Denmark

Sådan Øger du Salgsprisen på Boligen med Maling

Der kan være mange forskellige grunde til, at man sætter sin bolig til salg. For nogle handler det om, at de har fået et nyt job i en anden by, og derfor har brug for at flytte. For andre er det måske økonomisk ustabilitet der gør, at de er nødt til at sælge deres bolig, og flytte ind i noget der er billigere. Uanset hvad der ligger til grund for salget, så er én ting dog sikkert: vi ønsker at få så mange penge for vores bolig som muligt.

En bolig koster mange penge, og man skal helst hive så meget af denne investering ud igen, når man sælger sin bolig. Det bedste er selvfølgeligt, hvis man kan sælge sin bolig for mere, end man selv gav, da man købte den. Det vigtigste er dog, at man ikke taber på salget: det kan virkeligt gøre ondt.

Man er dog ikke i fuld kontrol over, hvad ens bolig kan sælges for. Der er rigtigt mange forskellige ting der har indflydelse på boligmarkedet, og meget af det er udenfor vores rækkevidde. Det skal man dog ikke lade sig afskrække af: total kontrol er sjældent nødvendigt. Man bør i stedet acceptere, at der er nogle ting man har indflydelse på, og andre, som man ikke har. Ved at acceptere at der er nogle ting vi ikke kan ændre på kan vi nemlig fokusere fuldt ud på de områder, hvor vi rent faktisk har noget indflydelse.

Hvis du gerne vil øge salgsprisen på din bolig, så bør du starte så lokalt som muligt. Glem alt om markedet og spekulanterne: det er for stort og abstrakt. Læg i stedet din fokus på selve den bolig du gerne vil sælge. Hvordan opleves boligen af de potentielle købere, der kommer og ser på den? Uanset om de er på jagt efter en investering eller et hjem, så kan jeg love dig for, at deres mavefornemmelse spiller en rolle i deres beslutning. Det betyder at førstehåndsindtrykket og den generelle oplevelse af boligen har en direkte effekt på køberens beslutning, og hvilken pris, de er villig til at give. Det er en rigtig god ting! Indtrykket af din bolig er nemlig noget, du har ganske stor kontrol over.

Det koster ikke særligt meget, at anskaffe sig noget godt jotun murmaling og så male facaden og de andre ydermurer over, med et nyt lag maling. En nymalet bolig ligner næsten et nybyggeri, hvis man bruger de rette materialer, og ikke sparer på kvaliteten. Det betyder at din bolig til dels vil opleves som et nybyggeri hos køberen, og det betyder en højere salgspris og en større chance for, at de ønsker at købe boligen af dig. Man kan altså komme rigtigt langt med murmaling og andre lignende forbedringer af boligen.

Nyeste