Det er vigtigt at man fuger omkring sine vinduer. Når man sætter vinduer op, så er hullet man laver i væggen typisk større end selve vinduet: det er en nødvendighed for, at vinduet kan monteres. Resultatet er, at der er en åben sprække omkring vinduet, hvor luften frit kan bevæge sig ind og ud. Denne sprække gør, at dit hjem ikke er isoleret imod vind og vejr udefra. Fuger man ikke omkring vinduet, så fyrer man altså for gråspurvene: varmen indenfor siver ud. Det betyder at du bruger flere penge på energi til at varme din bolig op. Når det er koldt eller fugtigt udenfor, så kan kulde og fugt også sive ind i dit hjem. Det betyder at det kan være svært at holde varmen, selv hvis du har radiatoren eller gulvvarmen skruet helt op. Fugt der kommer ind i din bolig kan give problemer med råd og svamp, hvilket kan være rigtigt problematisk på lang sigt.

Der bliver typisk fuget i forbindelse med opsættelsen af det nye vindue, og man behøver normalt ikke bekymre sig om, at der bare sådan bliver efterladt en hel sprække. Man skal dog være opmærksom på, at fugerne godt kan blive utætte med tiden, da de kan tørre ud, eller måske ikke er blevet placeret helt ordentligt til at starte med. Hvis du har mistanke om, at fugerne ikke er helt tætte, så bør du altså overveje at fuge igen.

Når det kun er fuger man har brug for at lægge, så kan det godt virke irriterende dyrt, at skulle hyre en håndværker til opgaven. Det er nemlig en rimelig simpel opgave, og materialerne koster heller ikke alverden. Du kommer dog til at betale rigtigt mange penge for en håndværker, fordi vedkommende selvfølgeligt skal have sin timeløn dækket. Det kan derfor godt betale sig at klare tingene selv.

Mange frygter dog at kaste sig ud i opgaven, fordi det lyder besværligt, selv at skulle fuge. Det kræver noget arbejde og præcision at lægge en traditionel mørtelfuge, og en elastisk fuge er heller ikke helt nem. Det er også noget man let kan blive beskidt ved at lægge. Mange ender derfor med at sukke over det, og bare betale håndværkeren for at klare det.

Men hvad hvis der var en let måde, hvorpå du helt selv kan fuge vinduer og døre, uden hjælp? En måde der ikke krævede at du arbejdede med mørtelfuge eller lignende? Fugebånd er vejen frem: det er utroligt let at lægge, sviner ikke, og det virker helt fantastisk.

Når du køber fugebånd, så kommer det i noget, der ligner en rulle tape. Det eneste du skal gøre for at fuge er så ganske enkelt at rense området, og så montere fugebåndet. Efter monteringen vil fugebåndet udvide sig, og dermed fylde sprækken helt ud.