Med det meste modetøj er det tydeligt, at tingene er i evig forandring. En trøje der er moderne i år, er sandsynligvis ikke moderne næste år. Det vil være tydeligt for de fleste, at du har en umoderne trøje på ? meget adskiller den sig, fra det nye års mode. Det gør det også dejligt let at udvide sin garderobe med nyt modetøj. Man får hurtigt en fornemmelse for den nye stil, og kan se hvad der er trendy, og hvad der ikke er trendy.

Der er dog nogle former for påklædning, hvor det er lidt sværere at se. Specielt overtøj kan være svært at klassificere helt skarpt, som værende moderne eller umoderne. Det er der selvfølgeligt god grund til. Det meste overtøj er nemlig noget, der tjener en praktisk funktion. Jakker skal ikke bare se godt ud: de skal også beskytte dig imod elementerne. En god vinterjakke holder dig varm selvom det sner udenfor. En god sommerjakke beskytter dig imod vind og let regn. Jakker skal helt generelt kunne holde dig tør og varm. Når tøj ikke bare skal være flot at se på, men også kunne tjene et praktisk formål, så skal der flere materialer til. Den slags materialer koster selvfølgeligt penge. Derfor er jakker generelt dyrere end så meget andet tøj: det koster ganske enkelt mere at producere dem.

Det giver derfor mening, at moden bevæger sig langsommere med jakker, end den gør med så meget andet. Ingen har råd til at skulle skifte jakke hver eneste sæson! Jakkens primære formål er at dække vores praktiske behov, og så må den selvfølgeligt også gerne se flot ud samtidig. Din jakke fra sidste år kan stadig holde dig varm og tør, så selvfølgeligt skal den ikke udskiftes endnu.

Det skal dog siges, at moden ikke er gået helt i stå, bare fordi det er en jakke vi snakker om. Nogle jakker er selvfølgeligt mere moderne end andre. Det er dog ikke noget man ser ved første øjekast. Forskellene ligger derimod i detaljerne.

Hvis du eksempelvis kigger på en af de nye moncler jakke, så vil du kunne se, at der virkeligt er kælet for detaljerne. Jakken har et klassisk look, der har holdt sig moderne i årevis. Men detaljerne er tydeligvis farvede af tidens trend, og det gør jakken yderst moderigtig. Med en jakke fra Moncler kan du altså være med på moden, og samtidig være sikker på, at du køber en flot jakke du kan bruge i rigtigt mange år. Du behøver ikke at udskifte den, før den er slidt helt op ? hvilket først vil ske om mange år. Får du lyst til et nyt pift, så kan du dog altid gå ud og shoppe efter en ny jakke, hvor detaljerne er designet efter det sidste nye skrig.