Der er ikke noget der er nær så spændende, som at udforske et andet land. Når man sætter fod udenfor Danmark, så træder man ind i en ny kultur, smager ny mad og møder nye mennesker. Det er en oplevelse der for alvor fanger alle sanserne, og tvinger os til at anskue verden på nye og spændende måder. Det er ofte så fascinerende en oplevelse, at folk kan få rejse-tømmermænd når de kommer hjem igen: det føles ikke godt, pludseligt at stå stille, i det velkendte og forudsigelige.

Lige for tiden er det selvfølgeligt begrænset hvor meget folk kan rejse. Det er dog ikke noget jeg tror sænker rejselysten ? tværtimod! Jeg tror at rigtigt mange hungrer efter at rejse, nu hvor de har været nødsaget til at blive hjemme så længe. De er sultne efter nye oplevelser på eksotiske destinationer.

Det er dog værd at huske på, at man ikke bare kan hoppe fra det ene land til det andet, ved at knipse i fingrene. Det er en længere proces man skal igennem, for at komme fra lille Danmark og ud i den store verden. Den mest udbredte form for udlandsrejse er nok med flyvemaskine. Ved at flyve kan vi komme hurtigt og effektivt fra ét land til et andet, og det er endda overraskende billigt.

Men bare fordi det er effektivt, så betyder det ikke, at det er specielt behageligt. Allerede når man ankommer til lufthavnen bliver man mødt af de første irritationer. Man skal igennem en metal-detektor eller to, og det kræver ofte at man hiver computer og andet elektronik op af tasken. Man skal af med bælter og urer og så videre, hvis maskinen bipper. Når man endelig er blevet scannet færdig, så kan man se frem til at sidde på et ubehageligt plastiksæde mens man venter på, at boardingen starter. Når man endelig kommer om bord i flyvemaskinen, så sidder man ofte på et sæde med meget lidt benplads, og kan se frem til 10-15 timers flyvning. Det er noget af en hård omgang!

Man kan dog gøre hele affæren noget mere behagelig, ved at planlægge sin påklædning bare en lille smule. Sørg for at du rejser i noget tøj, der ikke har noget metal indbygget. Undgå lynlåse, metal-knapper og så videre, så dit tøj ikke sætter gang i scannerne. Hvis du har et armbåndsur, så pak det i tasken i stedet for at tage det på. Hvis du har brug for at gå med bælte, så vælg et, der ikke har nogen metal-dele. Det gør at du lynhurtigt kan bevæge dig igennem sikkerhedskontrollen.

Om bord på flyet er der ikke noget mere praktisk påklædning end hættetrøjer. En hættetrøje kan hjælpe dig med at holde varmen, hvis det bliver koldt under flyvningen, og hætten gør det langt mere behageligt at sove på flyet. Hætten skaber øget komfort fordi den er blød, og den kan hjælpe med at holde lys og lyde ude, så du har bedre ro til at sove.