Løb er nok den sportsgren, som det er lettest at komme i gang med. Det kræver ikke en helt masse udstyr at komme i gang med at løbe. Du springer bare i et par sneakers, som du sikkert allerede ejer, og så tager du ud for at løbe. Selvom der er noget der hedder god løbeteknik, så er det ikke nødvendigvis noget man behøver at læse op på, for at komme i gang: alle kan finde ud af at løbe. Det er noget der falder os ganske naturligt. Løb er altså klart den letteste sport at komme i gang med, fordi man reelt ikke behøver, at investere i noget.

Det betyder dog ikke, at løbere aldrig bruger penge på deres sport. Folk der bliver bidt af at løbe kan derimod investere en del penge i deres nye hobby. Det sker dog næsten altid i stadier, og det er det, der er så interessant. Hvis du kigger i en ny løbers klædeskab, så vil det se meget anderledes ud, end 2 år senere, når vedkommende har været en aktiv løber i lang tid.

Det første stadig er der, hvor løberens garderobe ikke har ændret sig endnu. De fleste mennesker ejer allerede et par sneakers som de kan løbe i, og en t-shirt og shorts kombination de kan holde ud at være aktive i. Tøj behøver ikke at være specielt teknisk for at man kan løbe i det.

Den næste fase er den, hvor løberen får øjnene op for de mange fordele der er ved, at løbe i et par rigtige løbesko. Når man begynder at løbe længere distancer, så finder man hurtigt ud af, hvor stor en rolle fodtøjet spiller. Et par gamle sneakers føles måske okay de første par kilometer, men løber man 10 km så begynder anklerne at brokke sig, og fodsålerne brænder. Ønsker man at fortsætte sin træning er der altså kun én vej frem: investering i et par ordentligt løbesko.

Hvis man er den eventyrlystne type, så finder man også hurtigt ud af, at der er forskellige typer løbesko designet til forskellige typer løb. En løber der nyder at prøve kræfter med forskellige former for terræn ender altså hurtigt ud med et par løbesko designet til løb på asfalt, et par trailrunning sko til det vildere terræn, og måske endda et par barfods-sko til at løbe på stranden med.

Der går typisk ikke særligt lang tid fra, at en løber har investeret i et par gode løbesko, og til at de køber det resterende løbetøj. Mange får øjnene op for hvor praktisk løbetøj er, efter de har deltaget i deres første maraton eller lignende arrangement. Her er det nemlig meget almindeligt, at man får en t-shirt for at have deltaget. Det er selvfølgeligt en løbe t-shirt, der hjælper én med at køle ned. Når man først har set effekten af denne gratis t-shirt, så begynder man hurtigt at investere i løbetøj.